Η 1η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ‘’Art Thessaloniki 2016’’

Στην πρώτη αυτή σημαντική έκθεση  της  XELEXPO – P.TSATSΙS  στην ΔΕΘ  έλαβαν μέρος καλλιτεχνικές  ομάδες  και Gallery  της Ελλάδας και του εξωτερικού με το ενδιαφέρον των εκθεμάτων πολύ υψηλό για την σύγχρονη τέχνη.

Συμμετείχαν  ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος ( ΣΚΕΤΒΕ)  και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών. Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης  με την συμμετοχή έργων των μελών του έδωσε το δικό του  στίγμα.

Με την ομάδα των καλλιτεχνών Ορίζοντας Γεγονότων έκανε αισθητή την παρουσία της η Ζωγράφος Μαρία Πάστρα  με έργο της “Τα  Διόδια” λάδι σε χαρτόνι το οποίο και  αναφέρεται στην σύγχρονη  οδύσσεια των ανθρώπων που μετακινούνται από τις εμπόλεμες πατρίδες τους για να βρουν την ειρήνη  σε άλλους τόπους. Η καλλιτέχνης  υπονοεί  με τον χρωστήρα της και το πλέγμα της  το σταμάτημα για το πέρασμα σε άλλες χώρες .

Η Αη Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης οργανώθηκε  με επιτυχία από την HELEXPO  και τον Παντελή  Τσάτση αναδεικνύοντας έναν νέο ορίζοντα για την τέχνη του κόσμου στην αγκαλιά της Θεσσαλονίκης.

Της Magda Karagianniotou Mystikou
Journalist / Art Writer